Συγγραφέας:
Μετάφραση-Σκηνοθεσία:
Σκηνικά- Κοστούμια:
Μουσική επιμέλεια:
Φωτισμοί:
Bοηθοί σκηνοθέτη:

Πήτερ Σάφερ
Τίνα Στεφανοπούλου
Nταίζη Δέλλιου
Τίνα Στεφανοπούλου
Δημήτρης Τσιγγογιάννης
Σωτήρης Κανταρτζής/Αφρούλη Μπέρσου

Λέτυ Ντουφέ:
Δύστροπη κυρία:
Λότε Σεν:
Δεσποινίς Φρέιμερ:
Κύριος Μπάρντολφ:
Επισκέπτες τής οικίας Φάστιαν:

 

ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Η Λέτυ Ντουφέ: μιά εκκεντρική εξεναγός, με θεατρικό παρελθόν που έχει το χάρισμα να "φωτίζει τα σκοτάδια τής ιστορίας με τον πυρσό τής γλώσσας της".
Η Λοτε Σεν: η αυστηρή προισταμένη τής Εφορείας Ιστορικών Μνημείων που θεωρεί ότι η ακρίβεια και η τιμιότητα είναι οι μεγαλύτερες αρετές και απεχθάνεται κάθε τι το θεατρικό.
Και ανάμεσά τους η Βασίλισσα Ελισσάβετ, ο Κάρολος ο Α΄, η Μαρία Στιούαρτ, η Μαρία Αντουανέτα, ο Φάλσταφ, ο Ολιβερ Κρόμγουελ, ο Σαίξπηρ, και η Οικία Φάστιαν.
Αποτέλεσμα: εκρηκτικό, αναπάντεχο, αστείο, συγκινητικό, αλλά πάντα ποτισμένο από το Ελιξήριο τής Ιστορίας.
Μέσα από ένα απολαυστικό κείμενο, μέσα από τίς δομές μιάς αστείας μα και τρυφερής κωμωδίας, ο Πήτερ Σάφερ μιλά γιά τον σύγχρονο κόσμο τών "κοινών" ανθρώπων που γίνεται όλο και πιό άσχημος και απάνθρωπος, δημιουργώντας σε όλους μας την ανάγκη να πιούμε το Ελιξήριο τής Ιστορίας, το Ελιξήριο τού Θεάτρου και τής Περιπέτειας.


ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο Πήτερ Σάφερ αρχίζει να γράφει από τα μέσα τής δεκατίας τού 1950. Γίνεται ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός με το έργο του "Ασκηση πέντε δακτύλων". Κάποιοι κριτικοί θέλησαν να τον κατατάξουν ανάμεσα στούς "οργισμένους" συγγραφείς τής γενιάς του, κατάταξη που ο ίδιος με οργισμένο ύφος αρνήθηκε δηλώνοντας ότι οι ταξινομήσεις τέτοιου είδους είναι όχι μόνο κακόβουλες αλλά και ασύστατες. Στην Ελλάδα πολλά του έργα αγαπήθηκαν και είδαν τα φώτα τής σκηνής. "Το Δημόσιο Μάτι" και το "Ιδιωτικό Αυτί", "Η Μαύρη Κωμωδία", "Αμαντέους", "Εκβους". Τα δύο τελευταία τα απολαύσαμε και στον κινηματογράφο καθώς επίσης και το μεγαλόπνοο "Το Βασιλικό Κυνήγι τού Ηλιου".
"Η Λέτυ, η Λοτε και το Ελιξήριο τής Ιστορίας" (αγγλικός τίτλος "LETTICE AND LOVAGE") πρωτοπαρουσιάστηκε το 1987 και σε δεύτερη γραφή το 1990.

Τίνα Στεφανοπούλου
Κική Ιωαννίδου/Κική Κάρκαλου
Νταίζη Δέλλιου
Αλέκα Θεολόγου/Νανώ Τυφοξύλου
Δημήτρης Παπαδόπουλος/Σωτήρης Κανταρτζής
Αφρούλη Μπέρσου/Νίκος Μαλιούφας
Αλέκα Θεολόγου/Νανώ Τυφοξύλου
Αλεξάνδρα Προυσαλιάδου /Γιάννης Καραμφίλης