Η Τίνα Στεφανοπούλου γενήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Αν και σπούδασε αρχικά Ιατρική, το θέατρο τελικά την απορρόφησε και κατέληξε να ασχολείται αποκλειστικά μ αυτό. Αποφοιτώντας το 1983 από την Δραματική Σχολή τού Κ.Θ.Β.Ε., συμμετέχει ως βασικό στέλεχος στούς θιάσους ΑΙΘΕΡΟΠΛΟΟ, ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΠΑΡΑΘΛΑΣΗ.
Παράλληλα καλλιεργεί την άλλη της μεγάλη αγάπη, την γλώσσα, κάνοντας μεταφράσεις λογοτεχνικών και θεατρικών έργων.
Από το 1990 αρχίζει να διδάσκει θέατρο (κυρίως στο Εργαστήρι Δραματικής Τέχνης τού θεάτρου ΠΑΡΑΘΛΑΣΗ), και να ασχολείται με παραστάσεις μουσικής και λόγου σε συνεργασία με μουσικούς τής Θεσσαλονίκης (ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΤΟΠΟΥ- παραστάσεις βωβού κινηματογράφου με μουσική και αφήγηση επί σκηνής, "κοντσέρτα γιά θεατρικό λόγο και μουσική", με τον Πέτρο Θεοδώρου,
Σάκη Παπαδημητρίου, Φίλιππο Λαμπαδάριο, κ.α.)
Αγαπώντας το θέατρο συνολικά, τα τελευταία χρόνια καταπιάνεται και με την σκηνοθεσία (συνεργασία με το θέατρο ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΩΣ), όπως επίσης και με την δημιουργία θεατρικού έργου μέσα από την αυτοσχεδιαστική δουλειά ομάδας. Το 1995 δημιουργεί την ομάδα ΝΕΜΕΣΗ, σε συνεργασία με την οποία γράφτηκε το έργο Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΑΛΚΗΣΤΗΣ. Με την ομάδα ΝΕΜΕΣΗ συνεχίζει να παίζει, να σκηνοθετεί και να αυτοσχεδιάζει (ΒΡΑΔΙΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ).
Κύριος άξονας τής θεατρικής της δουλειάς είτε ως ηθοποιού, σκηνοθέτη, ή δασκάλας τού θεάτρου είναι η ανάγλυφη διαγραφή τών χαρακτήρων και τών καταστάσεων, όπως και η δημιουργία τής "ατμόσφαιρας" και τής συγκίνησης που δονεί εξ ίσου ηθοποιούς και κοινό.